tiistai 2. syyskuuta 2014

Let´s wok!

Löysin muutama vuosi sitten loistavan wok-reseptin, jota on usein tullut tehtyä. Nyt kiireisen kesän vuoksi ruoanlaitto on valitettavasti jäänyt vähän vähemmälle, kuten jo aikaisemminkin kerroin. Tai ainakin ruuista on usein tehty ns. kevennetty versio eli kaikkia ei ole itse pilkottu tuoreista raaka-aineista. Myös kesäinen karppaus toi oman haasteensa. Terveellistä ruokaa ja nopeasti! Onko sellaista?

Löysin muutama vuosi sitten loistavan wok-reseptin. Siihen kumminkin tulee nuudelia, eli hiilareita, ja se melko hidas valmistaa. Eräänä päivänä kaupassa ehdotin, että kokeilemme samaa wokkia hieman nopeampana versiona. Yllättäen tämä toimikin oikein loistavasti! Eli tässä tämä yksinkertaisuudessaan.

Pika-wok
1 pussi valmis wok-pakastepussi
Liha / Kanasuikaletta
2 rkl kookosöljyä
Ripaus suolaa
2 rkl steviaa / sokeria
Pieni loraus seesamiöljyä

Paista suikaleet kookosöljyssä. Mausta suolalla ja sokerilla / stevialla.
(Sokeri / stevia vain jos käytät lihasuikaleita)
Lisää joukkoon wok-pakastepussi ja kypsennä pussin ohjeiden mukaan.
Lisää lopuksi

Wok-aineksia
Seesamiöljyä riittää erittäin pieni loraus, 1-2 tl.
Itse tykkään enemmän lihasuikaleista, koska kana tahtoo aina olla hieman kuivaa. Wokkia on helppo muunnella erilaisilla wok-pakasteilla. Lopuksi lisättävä seesamiöljy tuo mukavan itämaisen lisän ruokaan.

Nyt vaan kaikki wokkailemaan!

T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti