tiistai 26. marraskuuta 2013

Suklaaproteiinijäätelö

Eli eilen innostuin taas kokeilemaan vähän uusia juttuja keittiössä ja tein meille suklaaproteiinijäätelöä iltapalaksi. Kuten eilisestä postauksesta ehkä huomasitte, pääsin samalla taas tutustumaan minulle täysin vieraaseen tuttavuuteen, nimittäin kaakaonibseihin. Niitä voi syödä sellaisenaan, tai laittaa ruuan sekaan. Minun makuuni ne eivät ainakaan heti olleet niikseen syötäväksi, mutta jäätelöön ne sopivat todella hyvin.

Raaka-aineet eiliseen iltapalaan
Olen vallan innostunut tekemään kaikkea, mihin laitetaan pelkkää kananmunan valkuaista. Tähän mennessä olen karttanut sellaisia ruokia, koska taitoni eivät olleet riittäneet pelkän valkuaisen talteen ottamiseen. Tänä syksynä sain Tupperin keltuaisenerottimen ja sillä tämä sujuu kuin leikki!

Ensimmäiseksi jäätelöä varten vatkattiin valkuainen tönköksi vaahdoksi.


Seuraavaksi muut aineet sekoitettiin keskenään ja lopuksi valkuaisvaahto lisättiin vielä joukkoon ja sekoitettiin. Tämän jälkeen jäätelön annettiin olla pakastimessa n 30-60 min.

Sulkaaproteiinijäätelö ennen pakastimeen menoa
 
Suklaaproteiinijäätelö
2 kananmunan valkuaista
100g kreikkalaista jogurttia
2 rkl kaakaojauhetta
30g proteiinijauhetta, esim suklaa tai vanilja
ripaus steviaa
ripaus kaakaonibsejä
 
Vaikka annos oli melko pieni, se oli ihan riittävä kahdelle, koska jäätelöstä tuli melko makeaa. Maku oli asteikolla 1-5, aluksi melko lähellä viittä ja laski siitä lautasen tyhjentyessä lähelle kakkosta. Aion kyllä tehdä tätä toistamiseenkin, hieman ehkä varioiden makujen kanssa. Esimerkiksi pohdin kaakaojauheen korvaamista marjoilla.
 
T


maanantai 25. marraskuuta 2013

Iltapalaa


Tälläsen näköistä iltapalaa lähti just pakkaseen... ;) Eli uutta ruokakokeilua pukkaa ja siitä postausta huomenna kun olen ensin testannut myös maun. 

lauantai 16. marraskuuta 2013

Keep it simple

Välillä havahtuu siihen, kuinka monimutkaisia ja aikaavieviä ruokia sitä tulee suunniteltua ja tehtyä. Terveellistä ruokaa voi kuitenkin valmistaa myös vähän pienemmässä ajassa. Tästä oivana esimerkkinä viime viikolla itselleni valmistama lounas.Elikkä lounas kaikessa yksinkertaisuudessaan, kinkkujuustomunakas sekä pilkottua kurkkua ja kirsikkatomaatteja. Nopeaa, helppoa ja hyvää. Ja mikä ilahduttavaa, kaikkia näitä, lähes ainakin, löytyy aina kotoa valmiiksi.

T

torstai 14. marraskuuta 2013

Vk 45

Tuntuu et treenimäärä senkun vähenee tällä hetkellä, toisin sanoen treeneihin käytettävissä oleva aika on vähän kortilla. Opintoni alkavat olla sillä mallilla, että koulua on enää tämän viikon jälkeen 4 viikkoa jäljellä + opinnäytetyö.

Tässä olis kumminkin yhteenveto viime viikon treeneistä. Viime viikolla jouduin jättämään väliin viikon viimeisen treenin, eli pitkän lenkin, mutta vastaavasti aamutreenien määrän, kuten aikaisemminkin kirjoitin, tuplasin. Eli tästä eteenpäin viikkooni kuuluu aina kaksi puolen tunnin aamucardioa.

Ma: BodyPump + kävelyä juoksumatolla
Ti: Lepo
Ke: 8 km juoksu + vetoja
To: Ap 30 min aamucardio
Ip Sali
Pe: Lepo
La: 30 min aamucardio
Su: Lepo
 
Näissä maisemissa vietin loppuviikon.
 
Jokunen viikko takaperin aloitin pienen lihaskunto-osuuden aina juoksu- ja kävelylenkkien jälkeen. Harjoitettavat lihakset vähän vaihtelee muuten, mutta vatsalihakset kuuluu joka kertaan. Käytettävissäni on eri painoisia kahvakuulia sekä 1,5kg käsipainot, niillä sitten yritän kehitellä aina jotain pientä.
 
T
 lauantai 9. marraskuuta 2013

"Viikonloppua ei kannata käyttää nukkumiseen!"

Tässä tuntuu olevan meidän rakkaan labukan motto, nimittäin tänään herra herätti minut jo kuuden jälkeen! Puolen tunnin taistelun jälkeen, häviäjäksi julistettiin minä eli kun herra on päättänyt, että nyt on noustava ja mentävä ulos niin siinä ei sitten auta mikään. Melko pimeää oli...


Hieman klo 7 jälkeen
Taisi herraakin vähän vielä väsyttää...
Capo
Jännittäviä tilanteita 7:30
Aloitin pari kuukautta sitten kerran viikossa tapahtuvan aamulenkkeilyn, enkä nyt tarkoita koiran kanssa tehtyä lenkkiä vaan sen jälkeen tehtävää puolen tunnin kävelylenkkiä. Mun motoksi on muokkautunut et "Hiljaa hyvä tulee", eli tässäkin asiassa ajattelin, että jossain vaiheessa sitten pikkuhiljaa lisäilen näitä aamulenkkejä viikkoon. Niinpä tällä viikolla päätin tulpata nämä lenkit ja tänään oli vuorossa aamulenkki nro 2.


Voi ei?
Ei sentään!
Uusi hieno juoksutakki. I <3 Asics
Olen jo aika hyvin tottunut tähän aamulenkkeilyyn, ja sinne on tähän mennessä ollut kiva lähteä. Lisäksi tuntuu, että aamu lähtee ihan erilailla käyntiin.
 
T


perjantai 8. marraskuuta 2013

Vk 44

Olen niin masentunut kun puhelin on edelleen huollossa enkä saa otettua kuvia normaalisti. Tässä kuitenkin olis vielä viime viikon treeniyhteenveto, ilman viikon treenikuvaa.

Ma: Lepo
Ti: Lepo
Ke: Sali
To: Ap Aamucardio
Ip Kahvakuulailu
Pe: Ap 7,5km juoksu + vetoja
Ip Sali
La: Pitkä lenkki 11,3 km K4/J2
Su: Lepo
 
Loppuun vielä kaikille motivaatiokuva! <3
 
 
T


sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Pikkumusta

Eilen siis olimme maisterijuhlissa, joihin olin ostanut uuden Espritin pikkumustan. Mekko on aika perinteinen ja kangas on mukavan kevyttä. Kivan säväyksen pukuun tekee yläosan pitsi, etenkin takaa.Eilinen sujuin sen verran railakkaasti, että tämä päivä on parempi ottaa ihan levon kannalta.

T

lauantai 2. marraskuuta 2013

Syksy

Olen tässä syksyn mittaan paljon pohtinut tätä syksyä ja sitä kuuluisaa syysmasennusta. En ole itse koskaan kokenut potevani sellaista, ainakaan viikkotolkulla. Eniten mielialaan vaikuttavat todella huonot ilmat, kuten tälläkin viikolla yhtenä päivänä. Tarkoituksemme oli lähteä salille, mutta koska ilma oli todella masentava, päätimme yhteistuumin hakea vähän jäätelöä ja jäädä kotisohvalle katsomaan elokuvaa!

Täytyy muistaa, että oman kehon ja mielen kuuntelu on tärkeää, kuten myös riittävä lepo niin yöllä kuin kunnollisten lepopäivienkin viettäminen treenien välissä. Tälläisen ylimääräisen lepopäivän viettäminen toikin taas toden teolla uutta puhtia treenaamiseen. Jos kuitenkin tälläinen lepopäivien pitäminen ja huono fiilis tekemiseen jatkuu pidemmän aikaa, sitten on kyllä syytä miettiä tarkemmin mistä se johtuu.

Alkusyksy Turun jokirannassa
Mielestäni syksy alkoi elokuun vaihduttua syyskuuksi ja koulun alettua. Syyskuussa oli paljon nättejä lämpimiä päiviä ja iltoja, ilma alkoi tuoksua syksylle ja illat selkeästi pimenivät. Mielestäni ei voi vain pitää yhdestä vuodenajasta, vaan oppia nauttimaan jokaisesta. Kaikissa vuodenajoissa on niin hyvä kuin huonojakin puolia, joissakin toisia luonnollisesti enemmän toisia, mutta pitäisi keskittyä aina nauttimaan niistä parhaista puolista. Syyskuussa olimme parhaan ystäväni kanssa Cheekin keikalla Helsingissä, mikä luonnollisesti piristi alkavaa syksyä.

Syyskuussa innostuin myös pitämään tätä blogia, käymään salilla, koska en pysty kauheasti juoksemaan, sekä jatkamaan innokkaasti elokuussa jatkamaani totaalista ruokaremonttia. Oli niin kauheasti kaikkea uutta mihin keskittää energiaa, syksyn murehtimisen sijaan.

Syksyn kauniita aamuja
Lokakuun alussa aloin miettimään murheissani, että vielä kaksi ja puoli kuukautta päivät vaan pidentyvät ja pimenevät. Siinä vaiheessa syksystä tuntui tulevan todella pimeä. Tästä pari viikkoa eteenpäin ajatukset olivat jo ihan päin vastaiset, enää pari kuukautta ja lähdetään takaisin kohti kesää.

Lokakuulle olimme myös varanneet toisen parhaan ystäväni kanssa pidennetyn viikonloppumatkan Tallinnaan syyslomaviikolle ja olin menossa I love me-messuille. Mielestäni kun on jotain kivaa mitä odottaa, mieliala pysyy hyvänä. Pohdin monesti mitä kaikkea voisin Tallinnasta ostaa ja missä voisimme käydä. Syyslomaviikolla kävin myös taas kokeilemassa hääpukuja ja hääkuume ja ahdistus taas nostivat päätään.

Viikonloppu Tallinnassa täytti kaikki odotukset ja odotan jo innolla seuraavaa kertaa, tästähän on tehtävä joka vuotinen tapa. Tallinnasta mukaan lähti mm uusi talvijuoksutakki, mikä nostattaa taas innostusta lenkille lähtemiselle. Kuvaa en valitettavasti tähän tähään saa, puhelimen vielä ollessa huollossa.

Virallinen synttärikuva
Humpsista vaan ja eilen lokakuu vaihtui marraskuuksi. Tässä kuussa onkin lähes joka viikonlopulle jotain kivaa odotettavaa. Tänään vuorossa kälyni ja hänen miehensä valmistujaiset. Tätä tilaisuutta varten ostin Tallinnasta uuden pikkumusta, josta yritän saada kuvan tänne illalla.

Sitä enne kuitenkin vähän ulkoilua ainakin vielä toistaiseksi kauniissa syksyisessä säässä. Mukavaa viikonloppua kaikille, nauttikaa syksystä ja lähtekää ulkoilemaan!

T