maanantai 30. syyskuuta 2013

Viikko 39

Tässä taas koottuna viime viikon treenit. Tuli liikuttua hieman enemmän kuin olin suunnitellut.

Ma: BodyPump 60 min
Ti: Lepo
Ke: ap 5km juoksu, ip sali
To: Aamucardio 30min
Pe: Sali + 1km uinti
La: 1h5min kävely
Su: Kiinteytys-jumppa + sali
 
Viikon kuva:
Nilkkani moittivat ensimmäisenä kylmästä, joten käytän jaloissani
tälläisiä villaisia säärystimiä.
 
T

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Kuhankuono

Olimme tänään koko perhe syysretkellä Kuhankuonossa. Tässä muutama kuva tältä päivältä.

Mieheni J ja koiramme Capo
 
Capo nautiskelee
Capon eväät
Säällä kuin säällä
 
 
 
Matkaeväitä
Capo huomasi myös eväät.
 
Liian harvoin tulee lähdettyä tälläisille retkille. Huomaamatta ulkoilimme lähes kolme tuntia vaellellen ja grillaillen. Syksyssä on niin paljon kaikkea kaunista, että välillä oikein unohtaa nauttia siitä.Usein vain miettii syksyä synkkänä aikana ennen talvea, päivät lyhentyvät ja on sateista. Tämän päivän kaltaiset päivät auttavat jaksamaan läpi syksyn.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille, muistakaa nauttia kauniista luonnosta!

T

lauantai 28. syyskuuta 2013

Helsinki

Tässä muutama kuvafiilistely viime viikonlopulta.

Oltiin siis parhaan ystäväni kanssa Cheekin keikalla ja vietettiin siten koko viikonloppu Helsingissä. Shoppailua, Cheekiä, syömistä ja juhlimista.

Tälläisistä tunnelmista lähdettiin liikkeelle junassa.

Samppanjaa, mitäs muutakaan näin mahtavan viikonlopun kunniaksi? 
Oltiin Helsingissä jo kivasti puoliltä päivän ja ehdittiin mukavasti vähän shoppailla ennen iltaa. Lauantain lounaspaikaksi valikoitui Hard Rock Cafe, jossa tykkään erityisesti heidän faijtaksista.

Lauantain lounaspaikka

Lounaan jälkeen olikin aika siirtyä hotellille hieman laittautumaan iltaa varten. Alla kuvia illan päätapahtumasta eli keikalta. Meillä oli permantopaikat, mitkä osoittautuivat aivan loistaviksi ennakko-odotuksista huolimatta. Ei ollut kirkuvia teinejä vierellä eikä kukaan töninyt ketään ja sai rauhassa jammailla ja fiilistellä biisien mukana! Vaikka emme olleet kovinkaan ajoissa hallin ulkopuolella jonottamassa, saimme aivan loistavat paikat melko läheltä lavaa.

 
 
 
 
 
Keikka oli aivan MIE-LE-TÖN!
 
Loppuillan juhliminen otti veronsa, emmekä juurikaan jaksaneet enää shoppailla sunnuntaina. Kävimme vain muutamassa liikkeessä ja lopulta päädyimme Karl Fazer Caféhin kahville.
 
 
Capuccino, juustokakku ja smoothie
Täytyy kyllä sanoa, että kahvila ainakin omalle kohdalleni tuotti pienoisen pettymyksen. Olimme edellisenä päivänä käyneet Kampin Cafe Picnicissä syömässä mustikkavalkosuklaajuustokakkua, joka oli taivaallisen hyvää ja tämän jälkeen Fazerin juustokakku jäi auttamatta toiseksi!
 
Sitten olikin jo aika palata takaisin Turkuun.
 
Sunnuntain asukuva
 
Kengät: Converse, Housut: Tommy Hilfiger
Kauluspaita: Ralph Lauren, Takki Tommy Hilfiger
Laukku: LV
 

torstai 26. syyskuuta 2013

Ruokailutottumuksiani

Viime viikolla tein postauksen yleisellä tasolla millaisia elämäntapoja minulla tällä hetkellä on. Tässä on hieman syvällisemmin terveellisestä ruokavaliostani.

En varsinaisesti noudata mitään tiettyä ruokavalioa, yritän vain syödä mahdollisimman puhtaasti ja terveellisesti. Olen koonnut tähän muutaman tärkeän kulmakiven ruokailuistani.

Tyypiset viikon ruokaostokset

1. Pyrin syömään 5-6 kertaa päivässä. Aamupala, (välipala), lounas, välipala, päivällinen, iltapala

2. Jokaisessa ruokailussa täytyy olla jotain tuoretta, esim salaattia, kasviksia, hedelmiä tai marjoja.

3. Käytän pelkästään täysjyvätuotteita.

4. Juon vähintään 2 litraa vettä päivässä.

5. Pyrin suunnittelemaan päivän ruokailut etukäteen, en niinkään mieti mitä syön vaan missä syön. Mukanani on kuitenkin aina jokin hätävararuoka, joista kerroinkin aikaisemmassa postauksessa, jonka voin tilanteen vaatiessa syödä.

6. Vältän syömästä mitään valmiiksi prosessoitua ruokaa, johon kuuluvat esim myös salaatinkastikkeet ja ketsuppi yms.

7. Vältän liiallisen sokerin ja suolan käyttöä.

8. Pyrin syömään hyviä rasvoja, kuten pähkinöitä, avocadoa ja kalaa.

Yhtenä päivänä viikosta sallin itselleni syödä mitä haluan, sen kummemmin miettimättä onko se niin terveellistä kuin pitäisi. Olen ilokseni huomannut että esimerkiksi rasvainen ravintolaruoka ei kuuden viikon tauon jälkeen maistunut yhtään niin hyvältä kuin olisi voinut kuvitella. Päin vastoin jäin kaipaamaan jotain tuoretta. Myöskään sipsejä ja jäätelöä ei ole tullut himoittua tänä aikana. Pahin vihollinen tällä hetkellä on irtokarkit, joita normaalisti en ole edes usein syönyt.

Pääasiassa olen pysynyt hyvin näissä ohjeissa, paria täydellistä romahtamista lukuun ottamatta. Olen myös huomannut, että syksy ja pimenevät illat tuovat omat haasteensa, mutta koitan keksiä erilaisia keinoja selviytyä näistä ajoista.

Ruokakokeilussa ruusukaalit



tiistai 24. syyskuuta 2013

Viikko 38

Tässä taas summattuna viime viikon treenit. Piti vähän tiivistää treenejä viikolle, koska olimme viikonlopun Helsingissä.

Viikon treenikuva: Salille menossa
Ma: Sali
Ti: Lepo
Ke: Aamu cardio 30min, illalla juoksu 30 min
To: Sali
Pe: Aamulla sali, illalla kävely 60min
La: Lepo
Su: Lepo


maanantai 23. syyskuuta 2013

Ryhtiliike

Vietimme parhaan ystäväni kanssa viikonlopun Helsingissä. Viikonloppuun kuului vähän juhlimista, syömistä ulkona sekä kahviloissa istuskelua. Tälläisten viikonloppujen jälkeen onkin hyvä aloittaa maanantai kunnon ryhtiliikkeellä.


Tein itselleni siis täysjyväkaurapuuroa, raejuuston sekä mehukeiton kera ja kyytipojaksi aiheenvaihduntaa kiihdyttävää, lue kaloreita polttavaa, Celsius juomaa.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Suklaavanukas

Perjantain missio oli siis löytää jostain Turusta tuoreita taateleita, joita tarvitsin suklaavanukkaan tekemiseen. Päätin ensimmäisenä käydä katsomassa niitä Turun Kauppahallista, luottopaikkani erikoistuotteiden saralla. Ja sieltähän niitä heti löytyikin. Rasiassa on 600g ja se maksoi vain noin 4e.

Taateleita
Olen nyt muutamana peräkkäisenä perjantaina palkinnut itseäni hyvästä viikosta irtokarkeilla. Viime perjantaina päätin kuitenkin tehdä jotain hieman terveellisempää kuin irtokarkit, jotenpa päädyin tekemään itselleni iltapalaksi suklaavanukasta.


Suklaavanukkaan tekoa

Sulkaavanukas
 Suklaavanukas
 
1 banaani
5 tuoretta taatelia
1-2 ruokalusikallista hunajaa
1 ruokalusikallinen kaakaojauhetta
 
Aineet sekoitetaan blenderillä sopivaksi vaahdoksi.
 
Vanukkaasta tuli oikein makoista ja korvasi hyvin jo melkein pakkomielteeksi tulleet perjantaikarkit. Ja ennen kaikkea se oli helppo ja nopea valmistaa. Itse taatelit olivat muuten ihan älyttömän hyviä!

lauantai 21. syyskuuta 2013

Viikonloppu

Tälläisissä tunnelmissa lähti viikonloppu parhaan ystäväni kanssa käyntiin. <3

perjantai 20. syyskuuta 2013

Hätävara

Pyrin suunnittelemaan päivän kaikki ruokailut jo aamulla, mihin aikaan syön, missä ja mitä. Aina kaikki ei mene kuitenkaan niinkuin Strömsössä ja tulee muutoksia matkaan. Näitä hetkiä varten minulla on aina hätävara laukussani, proteiinipatukka.

Proteiinipatukoita
Näitä on kätevä napsia, mikäli suunnitelmiin tulee muutos enkä esimerkiksi olekaan ruoka-aikaan kotona. Muuten käy helposti niin ettei syö ollenkaan ja päätyy ahmimaan liikaa seuraavalla aterialla tai päätyy syömään proteiinipatukan sijaan jotain epäterveellistä.

Tarkoitukseni on kuitenkin pyrkiä syömään jokin ns normaali välipala, kuten rahkaa tai banaani. Näihin joudun turvautumaan suurin piirtein kerran viikossa.

torstai 19. syyskuuta 2013

Iltapalaa

Yleensä syön iltapalaksi rahkaa tai jogurttia erilaisilla lisäkkeillä. Tänään innostuin tekemään toistamiseen herkullisia ja terveellisiä porkkanarahkasämpylöitä, joiden reseptin bongasin täältä.


Sämpylöiden valmistus kestää maksimissaan 5min, jonka jälkeen ne ovat uunissa hieman vajaa puoli tuntia, eli todella näppäriä ja helppo valmisteisia.

Uunituoreet sämpylät
Säpylöiden kyytipojaksi keitin vihreää teetä.


 Huomenna minulla on vapaapäivä, ja käytänkin aikani etsien tuoreita taateleita, joita tarvitsen erääseen reseptiin. Niistä toivon mukaan enemmän huomenna... Lisäksi huomenna on vuorossa viikon kaksi viimeistä treeniä, koska viikonloppuna otamme pienen irtioton arkeen parhaan ystäväni kanssa ja lähdemme Helsinkiin yhdeksi yöksi.

Hyvää yötä kaikille! <3

tiistai 17. syyskuuta 2013

Terveelisen elämäni kulmakivet

Tässä tämän hetkisen terveellisen elämäni viisi tärkeintä kulmakiveä.

1. Terveellinen ruokavalio
 
Kalaa, kasviksia ja salaattia
 
2. Liikunta
 
Asics Stockholm Maraton 2013
 
3. Riittävä lepo
 
 
 
4. Hyötyliikunta
 
Koulumatkapyöräilyä
 
5. Vesi + vihreä tee
 
 
 
Viisi tärkeintä elementtiä joita pyrin päivittäin noudattamaan. Olen hyvin myös huomannut, kuinka nämä elementit vahvistavat ja tarvitsevat toinen toisiaan. Esimerkiksi viime yönä nukuin hieman liian vähän, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, että olen väsynyt ja ruokailun suhteen ja sen etten sorru syömisten suhteen, vaatii minulta suurempia ponnisteluja. 
 
Mikäli kaatuu, on vain noustava ylös ja jatkettava eteenpäin. Ennen nousemista on kuitenkin hyvä pysähtyä miettimään mikä meni vikaan ja mitä voisi tehdä paremmin välttääkseen saman toistumasta uudelleen. 
 


maanantai 16. syyskuuta 2013

Ostoksia

Kävimme viikonloppuna pikavisiitillä Lempäälässä, ystäviemme luona. Reissulla piipahdimme myös Ideaparkissa, jossa päätarkoitukseni oli käydä Sinellissä vähän tutkimassa erilaisia askartelu juttuja tulevia häitä ajatellen. Käynti ei valitettavasti selkeyttänyt ajatuksiani yhtään, päin vastoin. Onneksi minulla on korttien teossa ja ideoinnissa käytettävissä todellinen askarteluspesialisti, jonka luona täytyisikin asian tiimoilta piakkoin vierailla.

Sinellin lisäksi ehdimme tekemään pienen kierroksen muuallakin Ideaparkissa ja tälläiset housut sieltä sitten tarttuivatkin matkaani.

 
 
 
Olen syksyn aikana kovasti tykästynyt tälläisiin vihreisiin housuihin. Niitä olen ehtynyt jo muutamasta liikkeestä katsoakin, mutta nyt löytyivät täydelliset yksilöt. Sunnuntaina täällä Turussa vietettiin Turun päivää ja Turun linnaan oli sen vuoksi ilmainen sisäänpääsy. Päätimmekin lähteä siellä käymään ja uudet housut pääsivät heti käyttöön. Seuraavana ostoslistalla olisivat uuden nilkkurit sekä talvisaappaat.
 
Asukuva sunnuntailta

Ballerinat: Vagabond, Housut: Tommy Hilfiger, Paita: Gant, Neule: Sand
Laukku: LV


sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Viikon treenit

Tälläinen treeniviikko tällä viikolla takana. Uutena tulokkaana venyttely, mikä sopiikin mainiosta rentoon lepopäivään.

Uusi treenipaita pääsi tositoimiin
 Ma: 4,8km juoksu
Ti: Lepo
Ke: Aamu cardio 30min, illalla sali
To: Sali
Pe: Sali
La: Kävely 55min
Su: Venyttely
 

lauantai 14. syyskuuta 2013

Terveysostoksilla

Minulla on tapana juoda paljon vihreää teetä, etenkin aamupalan kyytipoikana. Koska aamuni ovat usein melko kiireisiä, olen ostanut teetä valmiissa pusseissa. Talven tullen kuitenkin innostun aina ostamaan kaupasta irtoteetä. Tänä vuonna kuitenkin ajattelin hieman laajentaa teetuntemustani ja päätin käydä Turun kauppahallin teekaupassa. Mikä osoittautuikin varsin hyväksi ideaksi. Mukava myyjä kyseli minkatyylistä teetä haen tai yleensä juon ja tuoksutteli minulla erilaisia teelaatuja. Valintani osui tällä kertaa "Vihreä unelma" nimiseen teelaatuun, mikä oli myös tuoksun lisäksi oikein hyvän makuista. Lisäksi sain paljon ohjeita teen hauduttamisesta yms sekä näytepussin missä on "Mansikkapilvi" makuista vihreää teetä. 
 
 
 
Kauppahallin jälkeen suuntasin matkani kohti Kuudes maku nimiseen kauppaa. Koska en ollut ennemmin käynyt kyseisessä kaupassa, kiertelin kauppaa varmasti hyvin eksyneen näköisenä. Valikoima oli erittäin laaja ja koska minulla ei ollut etukäteen mitään selkeää tarvetta millekään, päädyin ostamaan goji-marjoja, joita en myöskään ole koskaan maistanut.
 

 

Bongasin Kuudennesta mausta myös monien kehuman Meridianin maapähkinävoin. Sitä on ole vielä ehtynyt maistamaan, mutta kovasti myyjäkin kehui innoissaan tuotetta.

 
Olen viime viikkoina innostunut maistelemaan kaikenlaisia uusia makuelämyksiä. Ylläolevien lisäksi ostin tällä viikolla baby-pinaattia, jota käytin perinteisen salaatin sijasta salaatissa. Oli oikein maukasta.
 
Avocado-lohisalaatti

Saa nähdä mitä intoudun ensiviikolla maistelemaan ja kokeilemaan. Olisiko teillä jotain hyviä ehdotuksia?